Verhuizen? Zo voorkom je stress

De hele inboedel inpakken, alles uitzoeken en van A naar B brengen, moet allemaal in een best korte tijd gebeuren. Verhuizen kan daarom veel stress opleveren, terwijl je daar natuurlijk niet op zit te wachten. Om die reden kan je hieronder een aantal tips lezen voor een verhuizing zonder stress. Ben je benieuwd? Lees dan gauw verder.

Administratieve zaken

De eerste tip heeft betrekking op een aantal administratieve zaken. Als het goed is, heb je al het adres van je nieuwe woning. Neem daarom een dag vrij om het adres te wijzigen. Doe dit voordat je echt gaat verhuizen. Het zou vervelend zijn als er nog veel belangrijke post komt op het oude adres waardoor je de post steeds moet halen.

Naast het wijzigen van het adres zijn er nog andere zaken die je zal moeten regelen. Zo heb je op het nieuwe adres internet nodig. Dit duurt vaak ongeveer een maand voordat het helemaal geregeld is. Hiernaast heb je ook gas, water en licht nodig. Probeer dit allemaal te regelen voordat je gaat verhuizen. Dat kan de stress verminderen, omdat je weet dat zulke zaken al geregeld zijn.

Spullen uitzoeken en inpakken

Over de jaren heen verzamel je veel spullen. Veel van deze spullen heb je waarschijnlijk niet meer nodig. Probeer daarom een ruime tijd voor de verhuizing de spullen uit te zoeken. Zo kan je met een frisse start in je nieuwe woning beginnen. Het fijne aan spullen uitzoeken, is dat je andere mensen er blij mee kan maken. De spullen die niet meer te redden zijn, kan je uiteraard weggooien. Toch zullen er veel spullen zijn die nog prima een ronde mee kunnen. Deze spullen kan je bijvoorbeeld naar een kringloopwinkel brengen of online verkopen.

Na het uitzoeken van de spullen, is het natuurlijk de bedoeling dat je de spullen gaat inpakken. Verzamel veel verhuisdozen en probeer dit op tijd te doen. Je kan dan langzaamaan alles gaan inpakken. Heb je breekbare spullen zoals glazen en borden? Die kan je het beste in handdoeken of kleding wikkelen. Daarmee bescherm je de breekbare spullen. Het is altijd handig als je nog op de verhuisdoos schrijft dat er breekbare spullen in zitten. Zo kan iedereen daar rekening mee houden.

Hulp van een verhuisbedrijf

Om het jezelf helemaal makkelijk te maken bij verhuizen rotterdam, kan je ervoor kiezen om een verhuisbedrijf in te schakelen. Zelf alles moeten verhuizen kan namelijk best wel stressvol zijn. Tegenwoordig bieden verhuisbedrijven verschillende pakketten aan waar je uit kan kiezen. Bij sommige pakketten kan je ervoor kiezen dat alles wordt gedemonteerd en daarna weer gemonteerd. Dat is natuurlijk hartstikke handig. Soms komt het verhuisbedrijf ook nog verhuisdozen brengen voor de verhuizing.

Over het algemeen zullen verhuisbedrijven bij particuliere verhuizingen wel helpen met het inladen van de spullen in de vrachtwagen. Het verhuisbedrijf zorgt ervoor dat alles veilig aankomt bij je nieuwe woning. Vervolgens helpen zij ook met het uitladen van de spullen. Zo hoef jij alleen de spullen in verhuisdozen te doen. Dit kan de stress aanzienlijk verminderen.