Wooninspiratie is echt overal

Ben jij op zoek naar wooninspiratie voor je nieuwe huis? Of wil je simpelweg je huidige woning dat gezellig inrichten? Er zijn ontzettend veel manieren waarop je naar wooninspiratie kunt zoeken. De meest voor de hand liggende manier is natuurlijk het bezoeken van woonwinkels in jouw stijl. Woonwinkels hebben namelijk vaak allerlei gezellige hoekjes ingericht met meubels, een tapijt en heel veel accessoires. Zo kun je gemakkelijk zien wat je mooi vindt, en zie je bovendien hoe je al die accessoires met elkaar kunt combineren. Je huis gezellig inrichten is lang niet zo moeilijk als het lijkt, als je er maar de tijd voor neemt en goed nadenkt over de gewenste stijl.

Kies een stijl en houd je eraan

Door de vele soorten wooninspiratie die je overal tegenkomt ben je waarschijnlijk geneigd om alle accessoires die je mooi vindt direct te kopen. Toch is dat niet zo’n slimme aanpak. Je kunt veel beter eerst een moodboard maken om te kijken welke stijl en sfeer je wilt dat je inrichting uitstraalt. Als je dat voor jezelf duidelijk hebt wordt het shoppen veel makkelijker. Je kunt elk item dan namelijk naast je moodboard, of bijvoorbeeld naast de foto van een interieur houden en zien of het matcht. Op deze manier doe je niet zo snel miskopen, en geef je bovendien minder makkelijk geld uit. Je wilt immers dat alles bij elkaar match, toch? Dit doe je door heel gericht naar wooninspiratie te zoeken in de stijl die jij voor ogen hebt. Wees streng als je een item mooi vindt maar het past niet bij jouw stijl, want dan wordt je interieur al gauw een ratjetoe.

Wooninspiratie online zoeken

Als jij liever online zoekt naar wooninspiratie dan is instagram natuurlijk een super handig medium. Er zijn ontzettend veel mensen met prachtige interieurs, die je allemaal op instagram kunt bekijken. Door middel van hun posts gunnen ze jou een inkijkje in hun woon-, eet- of slaapkamer, of in de keuken natuurlijk. Door op bepaalde hashtags te zoeken vind je gemakkelijk het type wooninspiratie waar je naar op zoek was. Zoek bijvoorbeeld op #industrielekeuken als je een moderne, strakke keuken wilt, of op #vintagewonen als je enorm houdt van tweedehands spullen. Instagram wordt zó massaal gebruikt dat je er foto’s kunt vinden van werkelijk elke woonstijl die je maar wenst. Niet voor niets is het een geliefde app bij mensen die naar wooninspiratie zoeken.

Op pinterest sla je al je inspiratie gemakkelijk op

Een ander social media platform waarop je beelden kunt opzoeken op basis van kenmerken of hashtags is natuurlijk Pinterest. Ook daar vind je enorm veel wooninspiratie in elke mogelijke stijl. Je kunt er een account aanmaken, en zo gemakkelijk alle beelden die je mooi vindt bewaren. Je kunt er mapjes aanmaken met verschillende doeleinden, bijvoorbeeld voor wooninspiratie voor de slaapkamer of misschien zelfs voor de babykamer, net wat je wilt. Deze mapjes vol met inspiratie kun je er vervolgens weer bij pakken als je in een winkel staat en twijfelt of bepaalde meubels of accessoires matchen met jouw stijl, super handig! Waar zoek jij het liefst naar inspiratie voor je inrichting? Had je al eens gedacht aan De Ruijtermeubel?