​luxe keukens

Zo match je nieuwe interieur items met jouw huidige interieur

Heb je in de woonwinkel nieuwe interieur items gescoord die niet helemaal matchen met je huidige interieur? Maak je geen zorgen, je hoeft niet gelijk met meubels te schuiven en muren te verven. Zonder je hele inrichting om te gooien kun je deze items toch goed in de ruimte laten passen. Hier lees je hoe je dat doet.

Schilder het item in een andere kleur

Oké, toegegeven, je wilt waarschijnlijk niet je gloednieuwe item gelijk een lik verf geven. Zeker niet als het om iets heel duurs of groots gaat. Maar dit is soms best een optie als het om wat kleinere en goedkopere spullen gaat. Neem een klein beeldje bijvoorbeeld. Soms is de vorm van een beeldje wel leuk, alleen is de kleur afschuwelijk. Een laagje verf lost dit probleem dan gemakkelijk op. Kleine items verven is zo gepiept en als ze niet te duur zijn is het ook niet erg zonde. Grotere en duurdere items zijn een ander verhaal. Dan is het verstandig om, voordat je het item koopt, toch goed na te denken of hij wel in je huidige interieur past. Is het al te laat en heb je het item al aangeschaft, maak je dan geen zorgen. In de volgende tips leggen we uit wat je dan kunt doen.

Maak gebruik van vloerkleden

Stel je eens voor dat je in de winkel een geweldige nieuwe salontafel hebt gescoord. Het enige minpunt aan de tafel is dat hij niet echt geweldig matcht met je huidige interieur. Wat kun je eraan doen om het toch kloppend te krijgen? Een manier om dit te doen is door gebruik te maken van ronde vloerkleden. Als je besluit toch dat tafeltje te kopen, neem er dan gelijk een rond vloerkleed bij dat wél goed past bij je interieur. Op die manier betrek je het tafeltje toch wat meer bij de huidige inrichting, zonder dat het er heel gek uitziet.

Houd rekening met kleuren

Bij deze tip gaan we er even vanuit dat je nog geen nieuwe items hebt gekocht, maar dit wel van plan bent. Voor je nieuwe items koopt, bijvoorbeeld een lamp voor een nachtkastje, is het handig om goed te kijken naar je interieur. Kijk vooral goed naar de kleuren die het meest voorkomen in de items die je nu al hebt. In de woonwinkel kun je dan voornamelijk zoeken naar items die vergelijkbare kleuren hebben, of die goed passen bij de kleuren van je interieur. Je kunt natuurlijk ook een item kiezen dat een totaal andere kleur heeft, maar dan zal het item meer in het oog springen. Als dat het effect is wat je wilt bereiken, dan is dat natuurlijk prima.