Bak de kerst!

Het is alweer half december en we zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de kerst. Door de crisis van de afgelopen anderhalf jaar hebben we vorig jaar kerst anders moeten vieren dan we voorheen deden en ook dit jaar moeten we de boel hier en daar aanpassen. Gelukkig zijn we daar al een beetje bedreven in geworden. We hebben bijvoorbeeld veel leuke activiteiten gevonden die we met onze huisgenoten gewoon thuis kunnen doen. Zo duiken we bijvoorbeeld de keuken in. Lees je mee?

Het dessert achteraf

Want in de kersttijd zijn we samen en genieten we een beetje extra van alles wat we hebben, zo ook van het eten. De viering van het kerstfeest wordt onder andere gekenmerkt door het kerstdiner met geliefden. Nou, daar hoort natuurlijk ook een lekkere afsluiter bij in de vorm van een toetje. Gaan jullie dit jaar voor een specifieke keuken of een thema? Of maak jij gewoon waar je zin in hebt?

Lekker bij de koffie

En het houdt natuurlijk niet op bij het officiële toetje. Want ook bij de koffie gedurende de dag mogen we iets lekkers snoepen. Pak je keukenschort maar uit de la want we gaan heerlijk bakken. Misschien maak jij wel klassieke zandkoekjes met kerstversiering of ga je liever voor een grote cake? Wat je ook kiest, je geliefden en huisgenoten zullen je er dankbaar voor zijn.

Gewoon voor de lol

Maar je hebt natuurlijk niet de kerst nodig om je creatief uit te laten met zuivel, bloem en suiker. Dat wordt op iedere dag wel gewaardeerd. Heb jij een recept wat je altijd of gewoon het liefste bereidt of probeer je iedere keer iets nieuws uit? Je zal in beide gevallen de basis van het bakken moeten kennen en ook het kookgerei wat erbij komt kijken in huis moeten halen.

Alles in de keuken

Want eieren, boter, bloem en suiker daarvan kan je bijna altijd zeker weten dat het in een recept voorkomt. Dan kan je maar beter een voorraadje in huis hebben. Maar ook een grote beslagkom, ovenvorm en een handige staafmixer mag niet ontbreken. Eieren of room kloppen kan met de hand maar je bent vaak veel langer bezig en soms wil dat gewoon niet lukken. Met een staafmixer los je dat probleem in één keer op en je zult zien dat je dat extra motiveert om te gaan bakken. Goede spullen zijn immers gewoon fijn om mee te werken, dat is in de keuken niet anders en geldt een beetje extra gedurende de kerst!