Benodigdheden voor elk magazijn

Er zijn bepaalde producten en hulpmiddelen die van pas komen in ieder magazijn. Laat je deze dingen achterwege, dan belemmer je jezelf enorm op het gebied van efficiëntie en veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan producten voor het verplaatsen van goederen, opslaan van goederen of het bevorderen van de veiligheid van medewerkers in het magazijn zelf. Een leverancier van producten voor magazijnen, loodsen en diverse andere bedrijven is Kippers Rijssen. Kippers Rijssen beschikt over een enorm assortiment van honderden producten, altijd tegen de scherpste prijs. In dit artikel bespreken we diverse hulpmiddelen en apparaten die jou helpen de efficiëntie en veiligheid in jouw magazijn of loods te verhogen.

De palletwagen

Misschien wel het belangrijkste hulpmiddel voor ieder magazijn; de palletwagen. Met behulp van de palletwagen is het mogelijk om pallets met goederen gemakkelijk van A naar B te verplaatsen. Of dit nou het in- of uitladen van een vrachtwagen, het verplaatsen van grondstoffen naar de productieafdeling of het verzamelen van goederen in de vorm van orderpicking betreft. De palletwagen is een zeer welkome uitvinding geweest en zal dan ook nog jarenlang gebruikt worden. Mede doordat ook hier steeds verder in ontwikkeld wordt. Zo zijn er tegenwoordig ook elektrische palletwagens. Hierdoor hoef je zelf niet meer moeite te doen om de pallet van de grond of zijn plek af te krijgen; de elektrische motor verzorgd dit. Dit is dan ook de reden dat steeds meer loodsen en magazijnen de switch maken naar de elektrische variant.

Stellingen in diverse soorten

Om efficiënte te verhogen en gevaarlijke situaties te voorkomen is het belangrijk dat men gebruik maakt van opslaglocaties als stellingen en gereedschapswagens. Door overal producten en apparaten rond te laten slingeren is het een kwestie van tijd voor er iets fout gaat. Dit kan veel gedoe met zich meebrengen; van gewonde medewerkers tot grote schade aan goederen. Beiden zijn uiteraard niet wenselijk, maar op te lossen met een product als een stelling.