Drie tips om een luxere uitstraling te creëren

Je kent vast wel het gevoel wanneer je een hotel in loopt en denkt: ”dit ziet er luxe uit, dit wil ik ook!”. Misschien heb je dit gevoel wel als je bij de buren naar binnen gaat. Geen zorgen, jij kunt dit effect ook zelf thuis gemakkelijk creëren! Dit vereist wel een aantal veranderingen aan je interieur. Zo zul je dingen moeten verplaatsen of wellicht luxe meubels moeten kopen om het nog een extra touch te geven. In onderstaande blog lichten we drie tips toe waarmee jij je interieur kunt omtoveren tot een waar luxeparadijs; lees dus gauw verder!

De bank

Veel mensen zijn geneigd om de bank helemaal tegen de muur aan te zetten. De gedachte hierachter is dat er dan meer ruimte overblijft. Als je een kleine woonkamer hebt is dat wellicht zo, maar bijvoorbeeld tien centimeter zal het verschil niet maken. Doordat je de bank juist van de muur af zet, oogt de woonkamer juist groter. Daarnaast creëer je er ook nog eens een luxere uitstraling door. Een kleine aanpassing maakt dus al een groot verschil!

Less is more

Om een luxe uitstraling te creëren, moet je interieur niet te rommelig zijn. Geen kleine items, prullaria of een rommelige indeling. Des te minder spullen, des te luxer de uitstraling: minimalistisch dus. Kwantiteit doet er niet toe, maar kwaliteit. Ga voor een paar mooie eye-catching items in plaats van tierelantijntjes. Hierdoor krijg je een rustige uitstraling, waardoor het chiquer aanvoelt.

Stalen deuren

Je ziet dit soort deuren steeds vaker op televisie en bij mensen thuis. Dat is niet gek, want het geeft een chique uitstraling. Doordat ze vrijwel geheel van glas zijn, laten ze veel licht door. Heb je een hoog plafond? Dan is het een goed idee om de deuren helemaal door te trekken naar boven. Hierdoor oogt de ruimte namelijk nog groter en ziet het er nog luxer uit. Maak dus gebruik van de ruimte die je hebt!

Bekijk www.solfelt.nl voor meer tips!