Thuja

Kwalitatieve en betaalbare Thuja-planten

Geïnteresseerd in Thuja? Dan kun je gewoon online je planten shoppen! Neem gerust contact met het bedrijf op voor betaalbare kwalitatieve Thuja planten. Je hebt verschillende soorten, die ga ik hier voor je uitleggen.

Thuja

Verschillende soorten Thuja

Er hebben 3 verschillende soorten Thuja die je kan kopen: De Thuja Plicata Atrovirens, De Thuja Occidentalis Smaragd en de Thuja Brabant. 

–        Thuja Occidentalis Smaragd is een smalle, piramidevormige haag boom met een dekkend blad en behoudt het hele jaar zijn kleur. Het groeit goed in vochtige klimaten en tolereert ook droogte. Het is een van de meest populaire bomen om een hele hoge heg te vormen. Het is ook een goede basisplant. 

–        Thuja Brabant is een uitstekende keuze voor het vormen van een scherm. Deze altijd-groene haag is erg dik en heeft de vorm van een mooie piramide. De groene bladeren hebben het hele jaar door een ferme uitstraling en zijn op hun felst in de lente – dan beginnen ze ook opnieuw beginnen te groeien. Het produceert dan ook verse groene bloemen. De plant kan ook van waarde zijn bij het maken van een gemixte haag. Het groeit goed in zon of (gedeeltelijke) schaduw op de meeste bodems.

–        Thuja Plicata Atrovirens is een goede keuze wanneer je wil dat je haag snel groeit. De bladeren hebben een ananasgeur nadat het heeft geregend of wanneer je in het blad knijpt. De groene bladeren vormen een mooie achtergrond in een landschap. Ze hebben wel wat onderhoud nodig. Ze groeien goed in de zon.