wtw filter

Onderhoud van een wtw filter

Om te garanderen dat de wtw filter goed blijft werken, is het controleren en vervangen belangrijk om bij te houden. De filters zijn gemaakt een een synthetisch materiaal, polymeer polyester. Dit zijn vezels die worden omgesmolten tot filterdoek. Er wordt een soort netwerk doek gemaakt wat deeltjes niet alleen tegenhoudt, maar ook vast zet in dit netwerk. Het is een fijn in elkaar gewoven structuur die niet beschadigd mag worden.

Controleren en vervangen

Het controleren van een wtw filter is iets wat minimaal één keer per maand moet gebeuren. Als er net verbouwd is in het huis of als u langs drukke wegen woont, wordt aangeraden om minimaal elke twee weken te controleren en te reinigen. Dit komt, doordat er in deze situaties meer stofdeeltjes door de lucht zweven, waardoor het filter sneller vies wordt. Sommige wtw-units geven zelf al een melding wanneer de filters vuil worden, maar bij de meeste moet er zelf gekeken worden. Het wordt afgeraden het filterdoek met de stofzuiger of water te reinigen. Bij nood kan dit wel een paar keer, maar bij elke reiniging wordt de structuur van het doek beschadigd, waardoor ze minder goed gaan werken. Houd er echter rekening mee dat, als als het doek minder stof tegenhoudt, het stof in de unit kan komen. Dit kan storing veroorzaken.

wtw filter

Het wordt aangeraden om uw wtw filters minimaal twee keer per jaar te vervangen, ook al lijken ze niet vies. Vooral fijnstof is met het blote oog niet te zien, dus dit kan al meer in uw filters zitten zonder dat u het zelf ziet.

Controleer uw filters nu.