Tiffany lampen, een tijdloos ontwerp!

De Tiffany Lamp

Louis Comfort Tiffany, de zoon van juwelier Charles Tiffany begon zijn carriere ooit als schilder en groeide uiteindelijk uit tot kunstenaar van de lampen die iedereen herkent, de Tiffany Lamp. In het verleden een veel verkochte lamp, die nog steeds in veel huishoudens te vinden is en hierdoor eigenlijk tijdloos is. Naast zijn bekende lampen, zijn ook zijn glas in lood creaties te vinden over de hele wereld. Hij was niet alleen een goede kunstenaar, zijn lampen en creaties verkopen, kon hij als de beste.

Tiffany werd antiek

De laatste piek van de Tiffany lamp was in 1989, de Japanners kochten massaal de bekende en gekleurde lampen. De verkoop van de Tiffany lamp raakte in een slop en de prijzen van de welbekende lamp kroop langzaam aan omhoog. In 1997 werd er voor het eerst een lamp verkocht voor een zeer hoge prijs, de Tiffany lotus lamp voor $2.8 miljoen dollar.

De Tiffany lampen leveren tijdens een veiling minimaal $10.000 dollar op. De waarde van een Tiffany lamp loopt vaak zelfs op tot enkele $ 100.000 dollar en soms wel tot in de miljoenen. Zo is de Large Poppy Floor lamp, uit 1910 ongeveer $ 1.2 miljoen tot $ 1.5 miljoen waard.

Maar ook de kleinere tafellampen die geproduceerd zijn rond het jaar 1910, hebben een geschatte waarde van  $300.000 tot $400.000.

De Tiffany Studio’s hebben in hun piek periode niet alleen lampen geproduceerd, maar ook potten, glazen en waarschijnlijk nog heel veel meer, wat nog ontdekt moet worden door de antiek specialist.