Woontrend 1: Flexibiliteit

In 2021 hebben we hoge verwachtingen van ons, vooral onze flexibiliteit. We gaan van stilstaan ​​naar rennen, en laten alles in het leven weer terug bij af. Al die ballen in de lucht houden, zal uiteindelijk over het hoofd stromen, en een interne trend die in 2022 eenvoudig en langzaam is, is de logische uitkomst. We snakken naar eenvoud, maar ook naar warmte. Welk materiaal is beter te gebruiken dan hout? Niet alleen voor meubels en vloeren, maar ook tegen muren. Alles van walnoot tot grenen is toegestaan ​​en het is ook mogelijk om verschillende houtsoorten te mengen.

Is het een beetje te veel, of bang voor het cabine-effect? Breek dit af met een vloerkleed, een podium met kamerplanten of een grote eyecatcher als een XL-lamp. De avonturier heeft op de vloer een spoor getekend dat doorloopt tot aan de muur. Zo zal deze woningtrend in 2022 traag en simpel zijn, maar nooit saai.

Woontrend 2: Duurzaam leven

De afgelopen twee jaar hebben we meer tijd thuis doorgebracht dan ooit, waardoor we een andere kijk hebben op hoe we leven en waar we wonen. Steeds meer mensen verlaten hun tiny houses in steden op zoek naar meer vierkante meters woonruimte en tuinen. Steden worden leger en het platteland krijgt steeds meer mensen “van buiten”.

Door dit buitenleven – of als je de stad toch kiest, het verlangen naar meer groen – zoeken we ook meer dan ooit de natuur in huis. In kleuren en materialen, maar ook in sereniteit. Meer dan ooit zien we linnen, natuurlijke tinten met een vleugje grijs wolkenblauw. Maar het landhuisgevoel met rijke stoffen en gedurfde behangpatronen zal ook steeds vaker terugkeren als interieurtrends voor 2022.

De snelste greens in huis zijn natuurlijk kamerplanten. Maar in 2022 zullen we ook steeds meer grote planten en bomen in huis aantreffen. Dit zijn de mooiste grote planten en kamerplanten met de meest bijzondere bladeren.

Woontrend 3: Vintage

Niemand is perfect, en jouw interieur hoeft dat gelukkig ook niet te zijn. In 2022 omarmen we elke deuk, kras en imperfecte rechte lijn in alle interieurtrends. Ook verweerde materialen als brons en tin zijn helemaal modern. Marmer- en travertijntexturen zijn te zien, en vintage meubels zijn vaak veel beter dan gladde en gloednieuwe meubels.

Neem dus tijdens de feestdagen de tijd om op een online veiling-speurtocht te gaan of te investeren in klassiekers die met de jaren beter worden. Deze designklassiekers worden steeds waardevoller.

Woontrend 4: Zwart 
Zwarte kozijnen en industriele deuren en meubels zijn heel erg populair. Zo loopt de webwinkel wcrolhoudershop.nl erg hard.